Viral Bebek Enfeksiyonları ile Mücadele

Viral Bebek Enfeksiyonları ile Mücadele

Çocuğunuz büyüdükçe sosyalleşiyor, sosyalleştikçe daha fazla hastalanıyor olacaktır.

Virüsler ve bunlara bağlı gribal enfeksiyonlar hem çocuğunuz hem de sizin için zorlayıcıdır. Unutmayın ki virütik hastalıkların tedavisi yoktur, antibiyotik ve benzeri ilaçları kullanmadan önce bir bebek doktorunun çocuğunuzun hastalığının tam olarak teşhisini koymasını bekleyin. Virütik hastalıklarda kullanılan ilaçlar sadece semptomları giderici ve anlık rahatlama sağlayıcı ilaçlardır. Bunları sadece gerekli olduğunda ve doktorunuzun tavsiyesi ile, onun belirttiği dozlarda kullanın.

Nezle ya da grip olan çocuğunuzun odasını soğuk buhar makinesi ile nemlendirin. Yattığı odanın sıcaklığının 20 dereceden fazla olmamasını sağlayın. Gerekirse üzerine daha kalın bir tulum giydirerek yatırın. Sıcak hava, solunum yollarının şişmesine ve burun tıkanıklığı ve öksürüğün artmasına sebep olur. Ihlamur içirmeyi, mentollü bebek damlalarını yastığına damlatmayı deneyin. Geniz akıntısı varsa, uyurken yastığını biraz yükseltin. Hastalık zamanlarında iştahsızlaşan çocuğunuza yemek yemesi için baskı yapmayın ama sıvı alımına çok dikkat edin. Grip hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

Ateş, ishal, döküntü, ağır öksürük, nefes almada zorluk çekme gibi semptomlara karşı dikkatli olun. Bunlar farklı hastalıkların habercisi olabilir. Hastalık semptomları hakkında mutlaka doktorunuzu bilgilendirin ve tavsiyelerini uygulayın. Bebek sağlığı ile ilgili detaylı bilgi için tıklayın.

Genel uygulamaya göre bebeklere 15. ayda kızamık- kızamıkçık- kabakulak, 18. ayda karma, çocuk felci, menenjit aşısının tekrarı yapılır. Siz de aylık kontrolünüzde doktorunuzdan bebeğiniz için öngördüğü aşı tarihleri hakkında bilgi isteyin.

Beğen
Kaydet