Gaz Sancısını Dindirmenin 7 Yolu!

Gaz Sancısını Dindirmenin 7 Yolu!

Saatler süren ağlamalar, gece boyunca devam eden huzursuzluklar… hepsi gaz sancısının belirtisi. Peki yok mu bunun bir çaresi? Elbette var!

Yeni doğan bebeklerin en büyük problemi gaz sancısı. Ağlama nöbetlerinin ve uykusuz gecelerin temel sorunu da bu. Ama bugünler geçecek. Asla üzülmeyin. Çünkü, bebeğiniz sizin ruh halinizi hisseder. Kaygı onlara da geçer. Tabii elbette bebeğinizin gaz sancılarını azaltmak için ona mutluymuş gibi görünmeniz yeterli değil. Bebeğinizin gaz sancısını hafifletmek için bazı önlemler almanızda yarar var.

İşte gaz sancısını gidermenin 7 yolu…

1

Gaza neden olan etkenlerin en başında ister anne, isterse biberon farketmeksizin, bebeklerde emme sorunları gelir. Bebek annesini hızlı emerken hava yuttuğunda gaz sorunu da yaşar. Bu yüzden bebeğinizin süt emerken göğsünüzü tam olarak kavradığından ve hava yutmadığından emin olmanız gerekir. Aynı dert biberon kullanımından da kaynaklanabiliyor. Biberon ile besliyorsanız, deliğinin çok büyük ya da küçük olmamasına dikkat edin. Bebeğinizin yaşına uygun biberon almaya ve kullanmaya özellikle dikkat edin.

2

Bebeğin gazı beslendikten hemen sonra kesinlikle çıkarılmalıdır. Hatta emme aralarında da yani bir memeden diğerine geçişlerinde de gazının çıkartılması önemlidir. Bebeği emzirdikten sonra yaklaşık 25 dakika boyunca kucağınızda dik tutun. Bu, mide ve kapakçığın rahatlamasını sağlar ve gaz oluşumunu bir nebze hafifletir.

3

Bebeğinizi hareket ettirmeniz de çok önemlidir ve masaj iyi bir yöntem olabilir. Bebeğinizi sırt üstü yatırıp bacaklarını göğsüne doğru iterek gazının çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Gaz Sancısını Dindirmenin 7 Yolu!

4

Bebeğin ayaklarının sıcak tutulması önemlidir. Ayakları üşüyen çocuklarda gaz sorunu daha sık yaşanabilir. Bebeklerin uyurken ayakları sıklıkla kontrol edilmeli, eğer üşüyorsa ılık su torbası ile desteklenmelidir.

5

Emzirme dönemini atlatmış ve mamaya geçmiş daha büyük bebeklerdeki gaz sorunu yine soğuk kaynaklı olabilir. Mama mutlaka ılık olmalıdır, soğuk mama gaza sebep olabilir.

6

Gaz sancısı süren bebekleri, yapmaktan keyif aldıkları aktivitelerle buluşturmak bir çözüm olabilir, örneğin araba ile gezdirmek. Çoğu bebek, araba ile gezmekten çok hoşlanır. Eğer gaz sancıları sürüyor ve ağlama krizi devam ediyorsa beraber arabanıza binin ve gezdirin. Ağlamasının kesildiğini ve hatta uykuya daldığını göreceksiniz.

7

Gürültü yapmak, gaz sancısını ya da sancıya bağlı ağlama nöbetlerini azaltacak yöntemlerden biridir. Saç kurutma makinesi ya da elektrik süpürgesi bu aşamada size yardımcı olabilir. Bebeğiniz ağlama nöbetindeyse bu makineleri çalıştırın. Makinelerin çıkartacağı gürültü onun susmasını sağlayacaktır.

Beğen
Kaydet