Çocuğunuzun Güvenliği İçin Alabileceğiniz Önlemler

Çocuğunuzun Güvenliği İçin Alabileceğiniz Önlemler

Minik yavrunuzun en meraklı olduğu dönemdesiniz. O dünyayı rahatlıkla keşfederken siz ona tehlike oluşturabilecek her şeyi ortadan kaldırmalısınız.

Evdeki asıl tehlike bebeğiniz hareketlenmeye başladığında yani emekleme devri ile birlikte başlar. Emekleyen bebeğiniz artık özgürlüğünü ilan etmiştir. Evi keşfe çıkması uzun sürmez. Bu durumda bebeğiniz için güvenilir alan yaratmanız gerekir. Ama güvenilir alan demek çocuğu kısıtlamak demek değildir.

Aksine ona hareket alanı aşmanız önemlidir. Evde bebek güvenliği uzun zamanlı ve süreklilik gösteren süreçtir. Tehlikelere karşı sürekli önlemler alınmalıdır.

İşte bebeğiniz için alabileceğiniz güvenlik önlemleri;

  • Kırılabilecek eşyalar ve küçük yani boğulma tehlikesi yaratan nesneler ortadan kaldırılmalıdır.
  • Bileşiminde toksik madde olan temizlik maddeleri kilitli dolaplarda tutulmalıdır. Bu maddelerin yüksek yerlerde ama açıkta tutulması asla yeterli değildir. Çünkü çocuğunuzun nerelere tırmanabileceğini kestiremezsiniz.
  • Emekleyen bir çocuğunuz varsa, dolap ya da sehpaların üzerini devrilebilecek eşyalardan temizleyin. Devrilme riski bulunan televizyon gibi elektronik cihazlarınızı da duvara sabitleyin.
  • Meraklı bebeğiniz her şeyi araştırabilir. Buna bıçaklar, ilaçlar, camlar da dahildir. Bu tür eşyaları kilitli dolaplarda tutmalısınız.
  • Bebekler prizlere parmak sokmayı, kabloları ağzına götürmeyi çok sever. İşte tam da bu yüzden evinizde genel bir elektrik güvenliği sağlamanız gerekiyor. Prizleri koruyucu kapakla kapatıp, kabloları ulaşamayacakları şekilde kapatırsanız sorunu ortadan kaldırmış olursunuz.
  • Bebeğiniz ayaklanmaya başlayıp yürüyorsa, artık banyo için de önlemler almalısınız. Ayaklarının kaymaması için yere sereceğiniz bir mat, deterjan, şampuan gibi kimyasal maddeleri ortadan kaldırmak ve banyo bataryasına takacağınız bir koruyucu ile bebeğinizin sıcak suyu açması gibi onu birçok olası tehlikelerden koruyabilirsiniz. 4-5 yaşına kadar banyoda yalnız kalmasına asla izin vermeyin. Unutmayın, bebekler bir leğen su da bile boğulabilir.
  • Kenarları, köşeleri sivri ve keskin mobilyalara yumuşak koruyucu takın.
  • Çocuklar kapılara parmaklarını da sıkıştırabilmektedir. Parmağını kapıya koyar, diğer eli ile de kapıyı görmez ve itebilir. Dolayısıyla kapının hem kapandığı yerde hem de menteşe tarafında, parmak sıkışmasını önlemek için kapı tutucuları kullanabilirsiniz.
Beğen
Kaydet