Temel kurallar konusunda mümkün olduğu kadar çok bilgilenin. Bebeğinizi tanımaya ve anlamaya çalışarak ondan gelen sinyalleri iyi okuyun, tercihlerine ve zamanlamasına saygı gösterin. Bebek beslenmesi bir ömür sürecek beslenme yolculuğunun temellerinin atıldığı zamanlardır. Bebeğinizi boş kalorilerle doyurmaktan kaçının. Bebek yemekleri kitapları ve internet sitelerinden 6 aylık bebek çorbaları tariflerini inceleyin. Ek besinlere geçiş ile ilgili detaylı bilgi için tıklayın.
Bebek 6 aylık beslenmesi konusunda alerjik reaksiyonlar ve sindirim problemlerine karşı gözünüz açık olmalı. Bebeğinizin menüsüne her yeni gıdayı 3 günde bir ekleyin. Bu süre içinde bir önceki besine alerjik bir reaksiyon verip vermediğini gözlemleyin. Ek besinlere geçişte bebeklere verilebilecek yiyecekler 1. aşama ve 2. aşama gıdalar olarak ayrılır. 1. aşama gıdalar alerji riski en düşük ve gaz yapmayan yiyeceklerdir. Elma, kayısı, şeftali, armut, muz, bal kabağı, patates, havuç, kabak, yulaf, pirinç ve tavuk birinci aşama yiyeceklerdendir. 2. aşama yiyecekler 1. aşama yiyeceklere göre daha dokulu, lifli, asidik ve proteince daha zengindir. Sindirim becerileri bir miktar gelişen bebeğinize uygun bu yiyecekler 7-10 aylardan arasında kullanılabilir. Mercimek, yaban mersini, kırmızı et, yumurta sarısı bunlardan bazılarıdır.
Ek besine geçiş döneminde, vitamin ve mineraller bebeğinizin ihtiyaçlarını karşılamak ve sağlıklı gelişimini sürdürebilmek için gerekli iki kaynaktır. Bu nedenle öğünlerinin vitamin mineral değerlerine özen gösterin. Yeni Eti Cicibebe bisküvisi de bebeğinizin sağlığı için önemli 12 vitamin ve 7 mineral içerir. Ek gıdaya geçiş döneminde Eti Cicibebe bisküvisini menüsüne dahil edebilirsiniz.
Bebeğinizle yemek saatlerinin keyifli geçmesine odaklanın. Şimdiden sofra savaşlarına girmeyin. Onu asla zorla beslemeyin. Bu heyecanlı dönemin keyfini çıkarın. Unutmayın, dünyanın en önemli şefi sizsiniz, çünkü gelecek nesli besliyorsunuz!